Nu är vi igång!

In News by Fredrik

Nu börjar saker falla på plats och vi är igång på allvar med FrontEdge IT! Det är dags att vi presenterar oss lite noggrannare. Kort och gott är vi 3 personer som står bakom FrontEdge IT, vi kommer från 3 olika generationer, vilket betyder.

  • 3 olika livssituationer
  • 3 olika perspektiv
  • 3 olika livserfarenheter
  • 3 olika kontaktnät

Samtidigt har vi mycket gemensamt – inte minst att vi alla kommer från konsultbranschen på ett eller annat sätt. Tillsammans har vi i branschen över 60 års erfarenhet och det tänker vi använda för att skapa ett riktigt bra bolag.

Göte Berntsson – Styrelseordförande

Göte Berntsson, Styrelseordförande

Göte har lång erfarenhet inom IT-branschen. Teknisk baskompetens från 5 års Programmering/Systemutveckling kombinerat med ett stort projektledningsintresse och kunnande.

Ledande befattningar från 1990 – konsultchef, VD, Säljchef och regionchef bl.a. inom Sigma. Har betydande internationell erfarenhet genom styrelsearbete i UK, Tyskland, Norge, Finland, Nederländerna m.m. Stort kontaktnät och erfarenhet från både större och mindre företag

Stort intresse för hälsa och sport, t.ex. längdskidor, fotboll m.m. 

Mattias Carlsson – Styrelseledamot

Mattias Carlsson, Styrelseledamot

Mattias är en affärsdriven entreprenör med stort kontaktnät som gillar att göra affärer, bygga företag och som drivs av att tillsammans med likasinnade arbeta målorienterat och nå resultat. Har arbetat snart 25 år inom teknikbranschen på såväl noterade som onoterade bolag. Kommer senast från en roll som regionchef på ÅF.

Under sina drygt 20 år i olika ledarroller och som delägare av PRC Group har Mattias fått många erfarenheter av olika faser i ett tillväxtbolag som kan nyttjas i styrelsearbetet. tex. strategiskt arbete, teknik- och projektutveckling, säljarbete, organisatoriska-och personalfrågor, problem och möjligheter vid tillväxt, företagsekonomi.

Jag är idag verksam som affärsängel och ägare i icke noterade bolag samt jobbar aktivt med flera styrelseuppdrag. För mig är det viktigt att befinna mig i en kreativ miljö och arbeta med personer och team som tillsammans skapar energi, utvecklas och har roligt ihop. Detta ser jag att vi tillsammans med kommer att skapa i FrontEdge.

Fredrik Lunde – CEO

Fredrik Lunde, CEO

De senaste 6 åren har jag spenderat som IT konsult och fått den stora förmånen att prova på en mängd olika roller, se olika verksamheter och träffa olika kunder och kollegor. Under mitt senaste år jobbade jag i en ledande position för en konsultenhet och fick chansen att prova på chefsrollen, vilket var mycket utvecklande och roligt.

Min främsta styrka är mitt breda intresseområde, jag tycker det mesta är intressant och spännande och lär mig gärna hur saker fungerar. Jag älskar att hitta lösningar och att förbättra / förenkla, något som jag tror kan vara en bra grund till att bygga ett bolag där de anställda kan trivas.

Jag gillar att hålla mig aktiv genom att träna diverse olika saker, och anser att hälsan alltid måste komma först – en kultur som jag vill förmedla vidare till andra anställd på FrontEdge IT. Mår man bra, blir allt bättre, även prestationerna på jobbet.

Som ung VD har jag mycket att lära och gör det mesta för första gången, därför känns det tryggt att ha Mattias och Göte bakom mig som 2 starka och kunniga mentorer. Tillsammans med dem och våra anställda kommer FrontEdge att bli ett riktigt roligt bolag att vara verksam inom.

Soliga hälsningar från FrontEdge IT AB’s styrelse

Göte, Mattias och Fredrik

FrontEdge IT management, an enthusiastic team! Från vänster till höger/From left to right : Göte Berntsson, Mattias Carlsson, Fredrik Lunde